Skip to main content

Yeşilova Holding, OİB Otomotiv Lisesi tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Otofest Kariyer Günleri etkinliğinde, ülkemizin geleceği olan gençlerle bir araya geldi.

Yeşilova Holding, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Ekolojik Teknolojiler” teması ile düzenlenen ve meslek lisesi düzeyinde Türkiye’nin ilk kariyer günleri etkinliği olan 5. Otofest Kariyer Günleri etkinliğine katıldı.

Mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek, okul ve sektör arasındaki iş birliklerini geliştirmek, öğrencilerin şirketleri daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla 17-18 Mayıs tarihlerinde OİB Otomotiv Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Yeşilova Holding uzmanları, kariyer tüyolarından mesleki gelişime kadar birçok konuda öğrencilere bilgi paylaşımında bulundu, tecrübelerini aktararak, başta staj olanakları olmak üzere merak edilen soruları yanıtladı.

DÜNYANIN GELECEĞİ İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Kariyer Günü etkinliğinde Yeşilova Holding Kurumsal Sürdürülebilirlik Yöneticisi Eda Çetintaş da çevre ve sürdürülebilirlik konularının önemine vurgu yaptığı bir söyleşi gerçekleştirdi. Çetintaş, sürdürülebilirlik başlığı çerçevesinde ülkeler ve şirketlerin aldıkları kararla birlikte yakın gelecekte otomotiv sektöründe yaşanacak değişimleri anlattı. Şu an içinde bulunduğumuzdan daha iyi bir dünya inşa etmek için insanların topluma ve çevreye karşı sorumlulukları ve görevleri hakkında öğrencilere önerilerde bulundu.

Gençlerin yeteneklerini keşfetme, yetkinliklerini geliştirme, potansiyellerini yükseltme ve öğrenim süreçlerini daha verimli hale getirmek için birçok çalışmanın da gerçekleştirildiği etkinlikte, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda danışman öğretmenler ve öğrencilerin birlikte hazırladığı 25 bilimsel proje de sergilendi.